Dic 042012
 

El passat 21 de novembre circulava el diari 20 minuts que publicava diverses p??gines dedicades a les activitats, projectes i altres serveis que es desenvolupen en el Casal Llatinoameric?? de Catalunya, seu de la Federaci?? Llatinoamericana de Catalunya: FEDELATINA.

Estenem el nostre agra??ment per a l’equip redactor i editor del diari per l’extens treball realitzat.

A continuaci?? presentem extractes del reportatge i aprofitem a adjuntar l’article complet en la seva versi?? digital aqui. I pels quals desitgin descarregar el reportatge, els convidem a fer clic aqui.

“Fedelatina organitza multitud d???activitats al llarg de l???any a trav??s de la seixantena d???entitats que en formen part. Ells??llatinoamericans afincats a Catalunya no nom??s mostren la riquesa cultural dels seus pa??sos d???origen, sin?? que en fan part??ceps a la poblaci??. A m??s, Fedelatina organitza??tot tipus de tallers per a totes les edats i tamb?? participa activament de la cultura catalana, com ho demostra la seva implicaci?? a la diada de Sant Jordi” (p.13)

“Fedelatina ofereix un curs?? d???inserci?? sociolaboral per a joves nouvinguts que vulguin ser monitors o directors d???activitats de lleure. Despr??s d???una formaci?? te??ricopr??ctica a la seu de la federaci??, els joves realitzen el curs de monitor o director i, tot seguit, comencen les pr??ctiques formatives. Actualment, hi ha places disponibles per a aquest curs. Si hi est??s interessat/da, truca al tel??fon 93 192 41 14”. (p.15)

Els pilars de l?????rea de Cooperaci?? i EpD vinculen tres eixos transversals: l???enfocament basat en els drets humans,??el codesenvolupament, ??i la perspectiva de g??nere com a metodologies i eines per treballar vers el desenvolupament hum?? sostenible i l???enfortiment del teixit social.

“Projecte de Tornada Volunt??ria Sostenible ??s un programa de la Uni?? Europea que ent??n com a clau d’una tornada reeixida la formaci?? per a la posterior reinserci?? laboral al pa??s d’origen. Si ets una persona origin??ria de Col??mbia, Per??, Brasil, Bol??via, Paraguai o Equador, est??s en situaci?? irregular i vius a Catalunya, aquest pot ser el projecte que t’ajudi en la teva tornada. Si est??s interessat/a, contacta’ns en retornovoluntario@fedelatina.org o en el tel??fon 931924114” (p.14)