May 122014
 

La diversitat, un valor afegit????s el t??tol de les VI Jornades de la Mesa per a la Diversitat en l???Audiovisual que se celebraran??divendres 16 de maig??des de les 9 hores??a l???Auditori de la Facultat de Comunicaci?? Blanquerna. Les jornades s???obriran amb la confer??ncia ???D???ex??tic a urb??. L???aparici?? d???immigrants a les s??ries de televisi?? a Europa??del periodista i expert en minories etnoculturals, Rinke Bok.

Dues taules rodones centraran aquestes jornades. La primera tractar?? sobre??bones pr??ctiques de representaci?? de la diversitat sociocultural a la publicitat; i la segona sobre??la diversitat en la ficci?? que es veu a Catalunya.

L???acte clour?? amb el lliurament dels VI Premis per a la Diversitat en l???Audiovisual.

Esteu convidats a les??VI Jornades de la Mesa per a la Diversitat en l???Audiovisual??que se celebraran el 16 de maig de 2014 a partir de les 9 hores a l???Auditori de la Facultat de Comunicaci?? Blanquerna, carrer Valldonzella, 12.

La diversitat, un valor afegit

L’objectiu de les??VI Jornades de la Mesa????s reflexionar sobre el qu??, el com i el per qu?? de la visibilitat i/o invisibilitat en la representaci?? de la diversitat a la nostra societat, tant pel que fa a la publicitat com a les s??ries de ficci?? de proximitat a la televisi??.

Per aquesta ra??, aquestes jornades s??n una oportunitat per compartir un espai de trobada i de reflexi?? conjunta entre els diversos agents que intervenen en la producci?? de les comunicacions publicit??ries (publicistes, ag??ncies de publicitat), aix?? com aquells actors que participen en la producci?? de les s??ries de ficci?? (responsables de c??sting, guionistes, etc.).

A la taula??Diversitat i publicitat, es debatr?? i es donaran algunes pautes sobre experi??ncies de bones pr??ctiques publicit??ries de representaci?? de la diversitat sociocultural i ??tnica aix?? com recollir algun exemple de “males pr??ctiques” o de determinades campanyes que van ser retirades pel seu possible tractament racista i/o xen??fob, sobre els ??rgans de control i el seu poder sobre la producci?? publicit??ria i tamb?? sobre els manuals d’estil i el seu compliment i/o aplicaci??.

A la taula??La diversitat en la ficci?? que es veu a Catalunya, es tractar?? d’analitzar i reflexionar sobre com es reflecteix la diversitat d’or??gens, de cultures, de lleng??es i de creences en la ficci?? que emeten les televisions que es veuen a Catalunya, com hi surt representada aquesta diversitat i si t?? a veure amb els t??pics i els estereotips que sovint s’atribueixen a les minories i a les persones d’or??gens no catalans i espanyols.

En el marc d’aquestes Jornades, tamb?? es lliuraran els??VI Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual, que cada any s’atorguen a aquells programes, produccions o iniciatives audiovisuals que reflecteixin millor la diversitat cultural a la nostra societat.

Per a m??s informaci?? consulteu Mesa per a la diversitat en l’Audiovisual.