May 122014
 

La diversitat, un valor afegit és el títol de les VI Jornades de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual que se celebraran divendres 16 de maig des de les 9 hores a l’Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna. Les jornades s’obriran amb la conferència “D’exòtic a urbà. L’aparició d’immigrants a les sèries de televisió a Europa del periodista i expert en minories etnoculturals, Rinke Bok.

Dues taules rodones centraran aquestes jornades. La primera tractarà sobre bones pràctiques de representació de la diversitat sociocultural a la publicitat; i la segona sobre la diversitat en la ficció que es veu a Catalunya.

L’acte clourà amb el lliurament dels VI Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual.

Esteu convidats a les VI Jornades de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual que se celebraran el 16 de maig de 2014 a partir de les 9 hores a l’Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna, carrer Valldonzella, 12.

La diversitat, un valor afegit

L’objectiu de les VI Jornades de la Mesa és reflexionar sobre el què, el com i el per què de la visibilitat i/o invisibilitat en la representació de la diversitat a la nostra societat, tant pel que fa a la publicitat com a les sèries de ficció de proximitat a la televisió.

Per aquesta raó, aquestes jornades són una oportunitat per compartir un espai de trobada i de reflexió conjunta entre els diversos agents que intervenen en la producció de les comunicacions publicitàries (publicistes, agències de publicitat), així com aquells actors que participen en la producció de les sèries de ficció (responsables de càsting, guionistes, etc.).

A la taula Diversitat i publicitat, es debatrà i es donaran algunes pautes sobre experiències de bones pràctiques publicitàries de representació de la diversitat sociocultural i ètnica així com recollir algun exemple de “males pràctiques” o de determinades campanyes que van ser retirades pel seu possible tractament racista i/o xenòfob, sobre els òrgans de control i el seu poder sobre la producció publicitària i també sobre els manuals d’estil i el seu compliment i/o aplicació.

A la taula La diversitat en la ficció que es veu a Catalunya, es tractarà d’analitzar i reflexionar sobre com es reflecteix la diversitat d’orígens, de cultures, de llengües i de creences en la ficció que emeten les televisions que es veuen a Catalunya, com hi surt representada aquesta diversitat i si té a veure amb els tòpics i els estereotips que sovint s’atribueixen a les minories i a les persones d’orígens no catalans i espanyols.

En el marc d’aquestes Jornades, també es lliuraran els VI Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual, que cada any s’atorguen a aquells programes, produccions o iniciatives audiovisuals que reflecteixin millor la diversitat cultural a la nostra societat.

Per a més informació consulteu Mesa per a la diversitat en l’Audiovisual.