May 182014
 

Fedelatina va participar ahir dilluns, 19 de maig, a la darrera activitat dels ??actes de Sant Jordi a l’Escola ??Collaso i Gil del barri del Raval de Barcelona. ??s un centre educatiu amb un 98% d’alumnat nouvingut procedent de diferents pa??sos, majorit??riament del Pakistan, el Marroc i l’??ndia. S’hi parlen m??s de 18 lleng??es diferents.

Les activitats van comen??ar a les 15.00 h de la tarda i s’hi van fer diversos tallers al voltant de les lleng??es i el concepte del multiling??isme. El denominador com?? de tots els tallers va ser el catal?? com a llengua comuna.

Els alumnes de quart de ??prim??ria van participar en les activitats organitzades per diverses entitats que formen part de la xarxa d’entitats que dinamitza la Plataforma per la Llengua. La Judith i la Marina, del grup de joves de Fedelatina, van ??ser les encarregades de dinamitzar el Concurs de les lleng??es. Les altres associacions que van participar s??n: MEXCAT, ASSOCIACI?? DE TREBALLADORS PAKISTANESOS, COMUNITAT SIKH DE CATALUNYA i COMUNITAT ??FILIPINA DE BARCELONA.

Per cloure l’activitat, es va projectar el v??deo amb la lectura del manifest “El catal??, llengua comuna” en diverses lleng??es:https://www.youtube.com/watch?v=0weIh80geSo

Amb el resultat de totes les activitats fetes s’ha creat una exposici?? que est?? instal???lada al vest??bul de l’escola i que es pot visitar fins a finals del curs escolar.

??Va ser una jornada molt enriquidora en la qual vam compartir amb els alumnes el convenciment que la diversitat ha de ser fomentada com a factor de progr??s i enriquiment cultural mutu i que la llengua catalana ha d’esdevenir l’eix vertebrador de la diversitat cultural i ling????stica que hi ha a casa nostra. Avui dia aquesta diversitat s’expressa amb les m??s de 270 lleng??es que s’hi parlen.