Ago 012014
 

El Consell de Ciutat, creat el març del 2004, és hereu d’aquella expressió de democràcia participativa: el Consell de Cent màxim òrgan de participació ciutadana. De fet, és l’espai del consistori barceloní on, com sovint recorda l’actual alcalde, Xavier Trias, els ciutadans van començar a regir els seus destins democràticament al segle XIV. 

Dels precedents del que es pot considerar com el màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de BCN

Des que es va crear ha comptat amb representants d’institucions, entitats, partits polítics i ciutadania 

A l’acte al Saló de Cent de l’Ajuntament, el president del Consell, l’alcalde Xavier Trias, ha manifestat: “He tingut ocasió de participar en debats molt importants, com la dació en pagament o el dictamen sobre el teixit social i l’abordatge de la crisi”. El Consell de Ciutat també va fer un pas més en la seva crítica propositiva, instant tots els grups del consistori a aprovar els pressupostos, apel·lant al consens i la construcció conjunta de la ciutat.” 

“És una lliçó de ciutadania activa, responsable i crítica que tots hem d’aprendre, perquè l’objectiu comú és el benestar general dels barcelonins i barcelonines. Sempre he dit que, com a alcalde, volia fer un canvi en el fons i les formes de governar la ciutat. Que el meu objectiu principal és governar amb les persones i per a les persones.”

El Consell de Ciutat es reuneix entre tres i quatre cops l’any i el componen 99 membres. Per a commemorar la primera dècada d’història s’ha editat un llibret on es repassen els objectius del que és el principal espai de treball i relació “entre la ciutadania i el govern de la ciutat”, com resa el lema del propi òrgan.