Abr 222015
 

Prou morts mar mediterraniaFedelatina se suma a la Comunitat de Sant’Egidio per expressar “el seu condol més sincer a totes les famílies afectades per la colossal tragèdia que s’ha produït al canal de Sicília que, segons les primeres notícies, és la més greu que s’ha produït mai”.

Per això, fem una crida a les entitats federades i a tots els col·laboradors i amics de l’entitat per assistir a la concentració de solidaritat i pregària pels refugiats i immigrants morts que tindrà lloc el divendres 24 d’abril a les 19 hores a la Plaça del Rei de Barcelona.

Així mateix, Fedelatina comparteix amb Sant’Egidio la demanda d’una intervenció immediata: “si Europa no està a l’alçada de posar fi a les inacceptables morts al mar l’ONU ha d’entrar en acció utilitzant tots els mitjans possibles”.

En concret, la demanda d’intervenció se centra en tres direccions:

  1. Posar fi immediatament a les morts al mar utilitzant vaixells militars que permetin detectar les barcasses i auxiliar els emigrants fins i tot en condicions de mar grossa.
  2. Crear un sistema europeu que permeti l’ingrés regular i controlat, per motius humanitaris, amb un cost clarament inferior per als refugiats (que arriben a gastar milers d’euros) i, sobretot, que permeti realitzar el viatge sense arriscar la vida.
  3. Intensificar els esforços diplomàtics i de mediació per aturar les guerres que, en gran part, són l’origen del fenomen migratori.