Abr 222015
 

Prou morts mar mediterraniaFedelatina se suma a la??Comunitat de Sant’Egidio per expressar “el seu??condol m??s sincer a totes les fam??lies afectades per la colossal trag??dia que s’ha produ??t al canal de Sic??lia que, segons les primeres not??cies, ??s la m??s greu que s’ha produ??t mai”.

Per aix??, fem una crida a les entitats federades i a tots els col??laboradors i amics de l’entitat per assistir a la??concentraci?? de solidaritat i preg??ria pels refugiats i immigrants morts??que tindr?? lloc??el divendres 24 d’abril a les 19 hores a la Pla??a del Rei de Barcelona.

Aix?? mateix, Fedelatina comparteix amb Sant’Egidio la demanda d’una intervenci?? immediata: “si Europa no est?? a l’al??ada de posar fi a les inacceptables morts al mar l’ONU ha d’entrar en acci?? utilitzant tots els mitjans possibles”.

En concret, la demanda d’intervenci?? se centra en tres direccions:

  1. Posar fi immediatament a les morts al mar utilitzant vaixells militars que permetin detectar les barcasses i auxiliar els emigrants fins i tot en condicions de mar grossa.
  2. Crear un sistema europeu que permeti l’ingr??s regular i controlat, per motius humanitaris, amb un cost clarament inferior per als refugiats (que arriben a gastar milers d’euros) i, sobretot, que permeti realitzar el viatge sense arriscar la vida.
  3. Intensificar els esfor??os diplom??tics i de mediaci?? per aturar les guerres que, en gran part, s??n l’origen del fenomen migratori.