Jun 192015
 

Dia Mundial Persones Refugiades Dia Personas RefugiadasCada minut, 8??persones ho deixen tot per fugir de la guerra, la persecuci?? o el terror i la majoria han d’escollir entre una cosa??horrible o una altra??encara pitjor.

Es tracta de les persones refugiades que, en paraules del Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, “s??n persones com la resta, com tu i com jo. Abans de ser despla??ades, portaven una vida normal i??el seu major somni????s recuperar-la”.

L’any 2001,??l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar??el 20 de juny??Dia Mundial de les Persones Refugiades, fent-lo coincidir amb l’aniversari de la??Convenci?? sobre l’Estatut de les Persones Refugiades de 1951.

Per commemorar aquesta data, Fedelatina ha assistit aquest divendres, 19 de juny, a??l’acte unitari organitzat??a la Biblioteca Jaume Fuster, en qu?? s’ha??proposat el di??leg amb tres testimonis:??dues noies que van decidir marxar de??R??ssia per poder viure plenament la seva relaci??, la seva vida, i una dona??que va haver de fugir de Col??mbia a causa de la seva lluita per la pau i la??transformaci?? social.

La crisi econ??mica est?? afectant l???acollida d???aquestes persones, i aix?? fa que, actualment, la protecci?? que reben els refugiats i refugiades sigui pr??cticament inexistent.

V??deo del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2014: