Jun 192015
 

Dia Mundial Persones Refugiades Dia Personas RefugiadasCada minut, 8 persones ho deixen tot per fugir de la guerra, la persecució o el terror i la majoria han d’escollir entre una cosa horrible o una altra encara pitjor.

Es tracta de les persones refugiades que, en paraules del Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, “són persones com la resta, com tu i com jo. Abans de ser desplaçades, portaven una vida normal i el seu major somni és recuperar-la”.

L’any 2001, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 20 de juny Dia Mundial de les Persones Refugiades, fent-lo coincidir amb l’aniversari de la Convenció sobre l’Estatut de les Persones Refugiades de 1951.

Per commemorar aquesta data, Fedelatina ha assistit aquest divendres, 19 de juny, a l’acte unitari organitzat a la Biblioteca Jaume Fuster, en què s’ha proposat el diàleg amb tres testimonis: dues noies que van decidir marxar de Rússia per poder viure plenament la seva relació, la seva vida, i una dona que va haver de fugir de Colòmbia a causa de la seva lluita per la pau i la transformació social.

La crisi econòmica està afectant l’acollida d’aquestes persones, i això fa que, actualment, la protecció que reben els refugiats i refugiades sigui pràcticament inexistent.

Vídeo del Dia Mundial de les Persones Refugiades 2014: