Jun 122018
 

Del gener al maig de 2018 Fedelatina ha liderat el projecte Painting Human Rights, en partenariat amb les associacions internacionals Check-in, Intercultura i Link, i el cofinançament d’Erasmus+ de la Unió Europea i l’Ajuntament de Rubí.

Al llarg dels 10 dies que va durar l’intercanvi juvenil, Fedelatina va comptar amb la col·laboració de 4 entitats locals, sense les quals el projecte no hagués estat el mateix. Des de Fedelatina els volem agrair el seu temps i la seva passió!

CAÇADORS DE TRASTETS

Caçadors de Trastets és una iniciativa ciutadana compromesa amb el medi natural, que va guanyar el 9è Premi al Civisme ciutat de Rubí, i va quedar finalista al V Premi Europeu per a la Prevenció de Residus. Organitzen jornades de neteja de l’entorn natural i fan accions de sensibilització amb infants, joves i adults. Caçadors de Trastets va facilitar una sessió de l’intercanvi juvenil Painting Human Rights, a través de la qual els i les joves van netejar el parc de Ca n’Oriol de Rubí.

Més informació:

https://www.facebook.com/casadorsdetrastets/

https://www.rubitv.cat/20180508/14735/cinc-anys-de-cacadors-de-trastets-3000-participants-i-5000-quilos-de-deixalles-recollides

AMNISTIA INTERNACIONAL

Amnistia Internacional va ser una de les entitats col·laboradores de l’intercanvi Painting Human Rights. Una voluntària de l’organització va venir al local de Fedelatina i ens va explicar la campanya ¡Tuitea si te atreves! que denuncia els atacs a la llibertat d’expressió que estan havent-hi a Espanya. Gràcies Ona!

Més informació: https://www.es.amnesty.org/actua/acciones/libertad-expresion-espana-mar18/

CASTELLERS DE RUBÍ

La colla castellera de Rubí va facilitar una sessió teòrico-pràctica durant l’intercanvi Painting Human Rights liderat per Fedelatina. Ens van ensenyar la tècnica, però també els valors que hi ha en el món casteller: esforç, superació, amistat, unitat, resiliència, esperit de bona competició, de festa sana, i d’integració, entre moltes altres coses.

Més informació: http://www.castellersderubi.cat/

https://www.facebook.com/castellersderubi/

SOS RACISME

SOS Racisme va participar en l’intercanvi presentant la campanya “Pareu de parar-me”. El “perfil ètnic” és un criteri normalitzat en moltes identificacions o controls, en què es demana la documentació a persones seleccionant-les pel seu aspecte físic; pel que semblen, i no pel que han fet. Aquests controls es donen de forma generalitzada i amb total impunitat, tant en espais públics com privats freqüentats per persones amb trets físics identificats com a diversos per la població majoritària.

 

És una pràctica discriminatòria, racista, classista i il·legal, ja que xoca frontalment tant amb els Drets Humans com amb les lleis vigents. Tot i això, els cossos de seguretat públics, la justifiquen com a una acció necessària per a l’efectivitat de la seva tasca securitària. Tanmateix, segons dades oficials, més del 74% de les persones identificades no ha comès cap delicte.

Més informació: https://www.pareudepararme.org/manifest/