Jun 122018
 

Del gener al maig de 2018 Fedelatina ha liderat el projecte Painting Human Rights, en partenariat amb les associacions internacionals Check-in, Intercultura i Link, i el cofinan??ament d’Erasmus+ de la Uni?? Europea i l’Ajuntament de Rub??.

Al llarg dels 10 dies que va durar l’intercanvi juvenil, Fedelatina va comptar amb la col??laboraci?? de 4 entitats locals, sense les quals el projecte no hagu??s estat el mateix. Des de Fedelatina els volem agrair el seu temps i la seva passi??!

CA??ADORS DE TRASTETS

Ca??adors de Trastets ??s una iniciativa ciutadana compromesa amb el medi natural, que va guanyar el 9?? Premi al Civisme ciutat de Rub??, i va quedar finalista al V Premi Europeu per a la Prevenci?? de Residus. Organitzen jornades de neteja de l’entorn natural i fan accions de sensibilitzaci?? amb infants, joves i adults. Ca??adors de Trastets va facilitar una sessi?? de l’intercanvi juvenil Painting Human Rights, a trav??s de la qual els i les joves van netejar el parc de Ca n’Oriol de Rub??.

M??s informaci??:

https://www.facebook.com/casadorsdetrastets/

https://www.rubitv.cat/20180508/14735/cinc-anys-de-cacadors-de-trastets-3000-participants-i-5000-quilos-de-deixalles-recollides

AMNISTIA INTERNACIONAL

Amnistia Internacional va ser una de les entitats col??laboradores de l’intercanvi Painting Human Rights. Una volunt??ria de l’organitzaci?? va venir al local de Fedelatina i ens va explicar la campanya ??Tuitea si te atreves! que denuncia els atacs a la llibertat d’expressi?? que estan havent-hi a Espanya. Gr??cies Ona!

M??s informaci??: https://www.es.amnesty.org/actua/acciones/libertad-expresion-espana-mar18/

CASTELLERS DE RUB??

La colla castellera de Rub?? va facilitar una sessi?? te??rico-pr??ctica durant l’intercanvi Painting Human Rights liderat per Fedelatina. Ens van ensenyar la t??cnica, per?? tamb?? els valors que hi ha en el m??n casteller: esfor??, superaci??, amistat, unitat, resili??ncia, esperit de bona competici??, de festa sana, i d’integraci??, entre moltes altres coses.

M??s informaci??: http://www.castellersderubi.cat/

https://www.facebook.com/castellersderubi/

SOS RACISME

SOS Racisme va participar en l’intercanvi presentant la campanya “Pareu de parar-me”. El “perfil ??tnic” ??s un criteri normalitzat en moltes identificacions o controls, en qu?? es demana la documentaci?? a persones seleccionant-les pel seu aspecte f??sic; pel que semblen, i no pel que han fet. Aquests controls es donen de forma generalitzada i amb total impunitat, tant en espais p??blics com privats freq??entats per persones amb trets f??sics identificats com a diversos per la poblaci?? majorit??ria.

 

??s una pr??ctica discriminat??ria, racista, classista i il??legal, ja que xoca frontalment tant amb els Drets Humans com amb les lleis vigents. Tot i aix??, els cossos de seguretat p??blics, la justifiquen com a una acci?? necess??ria per a l’efectivitat de la seva tasca securit??ria. Tanmateix, segons dades oficials, m??s del 74% de les persones identificades no ha com??s cap delicte.

M??s informaci??: https://www.pareudepararme.org/manifest/